Top 3 alternatieve trouwboeketten voor 2021

Unieke bruidsboeket alternatieven

Waarom dragen bruiden bloemen? Een boeket is meer dan alleen iets om haar handen bezig te houden als ze door het gangpad loopt. Het bruidsboeket verbindt het thema en de meeste decoraties van een bruiloft. Het is meer dan een kleurrijk accessoire, het is een soort ‘focus’ en één van de eerste previews die de gasten zien van de bruiloft. Dus als je een aanstaande bruid bent, is het best belangrijk om te beslissen wat voor trouwboeket je vasthoudt, terwijl je naar het altaar loopt.

Jarenlang bestonden de boeketten alleen uit bloemen, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Zoveel bruiden, zoveel wensen en daar worden ook de trouwboeketten op aangepast.

Vintage of nieuwe sieraden

Als je jezelf of je bruidsmeisjes niet iets wilt geven dat zal verwelken, denk er dan eens aan boeketten te laten maken van sieraden, broches, haarspeldjes die al jaren oud zijn. Vakkundige bloemisten en creatievelingen gebruiken prachtige vintage juwelen, vaak uit hun eigen collectie om prachtige en unieke sieraadboeketten te maken. Een eigen sieraad met speciale betekenis, bijvoorbeeld een broche van je overleden oma, laten verwerken in je trouwboeket maakt het extra bijzonder. Een stralend pronkstuk voor een stralende bruid!

Corsages

Als je toch bloemen wilt gebruiken voor je bruiloft, waarom laat je je bruidsmeisjes ze dan niet om hun pols dragen? Corsages zijn naast modern ook nog eens meer comfortabel en zeker niet onbelangrijk… betaalbaar!  

Je kunt de corsages niet alleen dragen om de pols, maar ook om je bovenarm, erg boho!

Bloemenkransen

De bruid en haar bruidsmeisjes zijn volledig ‘matching‘ als ze mooie, grote opvallende kransen dragen. Een mooie variatie daarop is dat de bruid een modern boeket draagt en van dezelfde bloemen verschillende designs gemaakt zijn in de vorm van een krans. De kransen zijn ook een mooi accessoire voor tijdens de fotoreportage.

Ook zijn er tamboerijnen gespot welke versierd worden met bloemen en romantische linten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest