De bruiloft verzetten vanwege het Corona virus

En dan is er Corona, verzetten jullie de bruiloft of... ?

Wat een geweldige tijd zou moeten zijn, een periode vol plezier en voorpret voor de bruiloft, is opeens niet meer ‘normaal’. We maken bizarre tijden mee en zijn het allemaal beu. Een onbekend virus uit China heeft er sinds vorig jaar voor gezorgd dat ons hele bestaan wereldwijd op zijn kop staat! Wie had dat kunnen bedenken?! 

Geen knuffels, handen schudden, even bij elkaar op de koffie, iemand feliciteren of een avondje gezellig met vrienden. Vanzelfsprekende dingen die we opeens niet meer kunnen doen, belemmerd in onze vrijheid en bezorgd om elkaars gezondheid. Dat alles door een virus, ongelofelijk als we er over nadenken. Evenementen die afgelast worden, evenals vele bruiloften die vorig jaar geannuleerd werden. Gaan jullie de bruiloft verzetten door het Corona virus of vieren jullie het klein en intiem?

tarieven

Elke conferentie is spannend, worden er regels versoepeld?

De steeds aangepaste maatregelen die voor een bruiloft belangrijk zijn op een rijtje:

  • Bruiloften mogen doorgaan met een maximum van 30 gasten. Natuurlijk wel met de anderhalve meter maatregel gedurende de hele bruiloft.
  • De horeca is nu nog gesloten, dus ook trouwlocaties. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor jullie bruiloft, want het diner en drankjes worden niet geserveerd.
  • En dan is er natuurlijk nog de avondklok die nu van kracht is.

 

Kunnen jullie dan nu trouwen of is het verzetten van de trouwdatum de beste optie? 
Alle voorbereidingen die jullie getroffen hebben, elk detail wat tot in de puntjes was uitgewerkt, lijken nu in het water te vallen en een uitzicht op een einddatum is er gewoonweg nog niet. Wat gaan jullie doen?

Wat komt er allemaal kijken bij het verzetten van de trouwdatum?

Verzetten jullie de datum naar later dit jaar of gaan jullie voor meer zekerheid en plannen jullie de bruiloft dan in 2022?Als jullie kiezen voor de komende maanden dan zijn er een aantal zaken waar jullie niet omheen kunnen. Dat is voornamelijk de beperking van de locatie en het aantal gasten wat aanwezig mag zijn. Intiem en klein trouwen kan heel erg mooi zijn. Maar ik kan me goed voorstellen dat jullie de voorkeur geven om alle dierbaren die oorspronkelijk op het lijstje stonden aanwezig te willen hebben op jullie mooiste dag. Dan zit er niets anders op dan een andere datum te prikken. 

trouwfotograaf-amerongen-utrecht
trouwfotograaf-rotterdam-bruidsfotografie

Wat te doen als jullie een andere datum kiezen vanwege Corona?

Dan moeten jullie er rekening mee houden dat de locatie en overige leveranciers ingelicht moeten worden. Zij hebben hun agenda vaak voor dit soort bijzondere gelegenheden vrij volgeboekt en bepaalde data zijn vaak al niet meer beschikbaar.

Een vastgestelde datum of besproken dienst door een leverancier gaat meestal gepaard met voorwaarden. Lees deze goed door, omdat er niet vanzelfsprekend kosteloos geannuleerd kan worden. De kans is dus groot dat er extra kosten aan verbonden zijn. Dus probeer eerst samen heel helder te krijgen wat het is wat jullie precies willen en wat dat gaat betekenen voor alle overige partijen. Denk ook aan de datum op de trouwringen, de uitnodigingen, eventuele aangepaste adressen voor leveranciers.

Gasten kunnen op de hoogte worden gesteld door extra kaartje met een mooie foto van jullie samen erop of een leuke video die jullie samen maken. Daar zal niemand echt een probleem van maken. 

Hier kunnen jullie veel inspiratie opdoen over het verzetten of aanpassen van jullie bruiloft door Corona. Er zijn natuurlijk al veel bruidsparen geweest die op een hele creatieve manier toch hun mooiste dag hebben gevierd. Dus ondanks alle ellende rondom deze pandemie zijn er ook nog positieve vooruitzichten.

Zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf gezond!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest