over de trouwfotograaf achter de camera

"i love true love"

plaatjesdenker, perfectionist en hopeloos verliefd op bruiloften

Over de trouwfotograaf. Hi, mijn naam is Angelique, ontzettend leuk dat je wat meer over me wil weten! Ik ben er namelijk van overtuigd dat de band die ik heb met een bruidspaar zó ontzettend belangrijk is. Want als dat gevoel goed zit (ja! ik ben een ongelofelijk gevoelsmens) dan worden de foto’s nog mooier. Dus elkaar beter leren kennen is dan een perfecte start.

Op deze pagina kan ik een heel lang verhaal schrijven over mijn ‘geschiedenis’; zoals dat creativiteit de rode draad is in mijn leven, of over publicaties in vakbladen en awards in 14 jaar fotografie, maar … Wat eigenlijk telt is dat ik gewoon dol ben op bruiloften en dat ik deel uit mag maken van één van de meest belangrijke dagen uit het leven van mijn koppels. Daarnaast ben ik een hele trotse mama van 2 hele grote zonen en het dankbare personeel van 2 Maine Coon diva’s. Lezen, airbrushen, Photoshop, Netflix als er tijd is en tekenen, dat zijn een paar hobby’s. 

Plezier maken tijdens jullie trouwdag, dat is waar ik voor zorg, zodat je geniet en helemaal jezelf bent. Dus als jullie naar de foto’s kijken dat je je herinnert hoe je je voelde, niet hoe ik je poseerde. Want een foto mag je laten lachen, huilen en je laten zien hoe mooi je bent!

5/5

“Niet alleen op de dag zelf was de samenwerking top, ook het bespreken en ontwerpen van het fotoalbum verliep super.
Nog iedere dag genieten we van de prachtige foto’s. Oftewel, zeker een aanrader!!”

Jochem en Michelle

LEES MEER ERVARINGEN

Hoe ik werk als bruidsfotograaf

Mijn specialisme is het vastleggen van intieme, romantische en spontane momenten vol liefde en emotie. De mooiste momenten zijn vaak die momenten dat je niet wist dat ik er was om ze vast te leggen. Op bruiloften met een persoonlijk tintje, daar ben ik dol op, niet traditioneel, waar een ontspannen sfeer hangt en de mensen weten wat genieten is. Ik geloof niet in 1 specifieke stijl, maar in een combinatie van journalistiek met waar nodig mijn persoonlijke begeleiding in ongedwongen, spontane poses.

Prachtige details, historische gebouwen (het is net kunst!), zachte kleuren, de connectie en chemie tussen mensen, binnenpretjes, dansende kinderen op een bruiloft, romantische trouwboeketten, blinkende trouwringen, zwierige trouwjurken, oldtimers, de manchetknopen van de bruidegom en de traan van geluk die bij oma over haar wang rolt, daar hou ik zo van. Het klinkt soft, ik weet het, maar die liefde voor de bovenstaande dingen maken mijn fotografie tot wat het is en is exact de reden waarom ik doe wat ik doe.

Op elke bruiloft heb ik weer vlinders en kan net zo gemakkelijk als de bruid emotioneel worden als haar aanstaande zijn persoonlijke geloften uitspreekt met een trillende stem (gelukkig kan ik me dan altijd verschuilen achter mijn camera). 

Volledig overtuigd van The Law of Attraction; de bruidsparen die voor mij kiezen hebben vaak dezelfde liefde voor detail, sfeer, stijl en zijn echte levensgenieters.

De beste of de juiste bruidsfotograaf

Ik ga hier niet beweren dat ik de beste trouwfotograaf van Nederland ben, want dat blijft in mijn ogen altijd subjectief.  Het is net als een product kopen in de winkel, je hebt een goede, betere en beste versie. Maar wie bepaalt wat de beste voor jullie is? Daarom vaar ik op mijn geloof in de juiste fotograaf! En hoe vind je die dan?

Hieronder beschrijf ik 4 categorieën waar je kunt bepalen welke trouwfotograaf voor jullie de beste en de juiste is.

huwelijk-2021-trouwfotograaf-brabant

Fotografie

 • De kwaliteit van de foto’s, zijn ze te donker, te licht, niet scherp etc.
 • Krijg je een gevoel bij de foto’s als je ernaar kijkt? Als je een emotionele verbinding voelt bij een bruidspaar wat je niet kent, stel je dan eens voor hoeveel je gaat voelen bij je eigen foto’s.
 • Past de fotograaf in de stijl die je zoekt? (veel close-ups, dromerige foto’s met zachte kleuren, hoge contrasten en kleurrijk etc.)
trouwalbum-brabant-leder

Albums

 • Een ervaren fotograaf heeft altijd meerdere demo albums om in te zien.
 • Bekijk de pagina’s goed, zijn de kleuren en kwaliteit hetzelfde als dat je ze digitaal hebt gezien?
 • Bekijk de hoeken en zijden van de pagina’s, zijn ze vlak en volledig recht?
 • Vertelt het album met voldoende variatie de complete bruiloft?
trouwfotograaf-den-bosch-brabant

Ervaring

 • Een ervaren fotograaf weet waar hij moet zijn op het juiste moment.
 • Je fotograaf dient een planning te kunnen maken, maar hoort ook te kunnen anticiperen op onverwachte situaties.
 • Stel vragen over hoe de groepsfoto’s worden gemaakt. Of er ervaring is met het werken met een videograaf. Heeft de fotograaf creatieve ideeën? Stel een rampscenario voor en kijk hoe hierop gereageerd wordt.
trouwen-beachclub-sunrise-best

Service

 • Vraag hoe lang het duurt voordat je de foto’s kunt zien. Beter een realistisch antwoord dan een fotograaf die meer belooft dan waar gemaakt kan worden.
 • Hoe lang duurt het voordat het album klaar is? Ik vertel hier hoe ik werk.
 • Vraag naar wat jullie exact krijgen na de bruiloft. Hoeveel foto’s, of ze allemaal bewerkt zijn, welke kwaliteit, mogelijkheden voor prints en wall art etc.
 • Heb je een ‘klik’ met de fotograaf? Jullie gaan veel tijd samen doorbrengen en dan is prettige persoonlijkheid wel zo fijn.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest