Fotograaf Lunteren | Familieportretten

2 mooie families | 3 generaties | 7 mannen | 6 meiden

Een tijdje terug vroeg mijn zus me of ik een fotoshoot wilde maken van haar gezin, samen met de ouders van haar vriend. Natuurlijk wilde ik dat doen, super, dan kon ik meteen mijn gloednieuwe camera ’testen’. 

Daar kreeg ‘ons mam’ lucht van en ze stelde voor om dan allemaal in de auto te stappen en er een combi shoot van te maken. Zo had zij ook weer mooie foto’s van alle kids en kleinkinderen. Zo gezegd, zo gedaan. Het was supergezellig, het weer was prachtig en volgens mij had iedereen het naar z’n zin. 

Waarom ik als mens en fotografe zoveel waarde hecht aan familieshoots?

Bijzondere herinneringen maken, met je partner, je kids, je ouders, het is zo belangrijk! Ik kan het blijven herhalen en niet zonder reden.
Toen de kids nog klein waren, baby en opgroeiend, toen werden er zoveel foto’s gemaakt. Daarna kwam de basisschool en eerlijk is eerlijk, die schoolfoto’s zijn leuk, maar niet echt spontaan en zonder echte emotie. Ze werden tiener en wilden niet meer altijd op de foto, foto’s zijn stom! Dus… minder foto’s.
Pubers… die hebben geen tijd over, ze leven in hun eigen wereld en zijn daar maar al te druk mee. “Op de foto? Doe even normaal, ik zie er niet uit!”

Onze ouders die stiekem toch ouder worden en gebreken kunnen gaan krijgen. Gebreken waardoor ze misschien in de toekomst wel beperkt worden in hun vrijheid en gezondheid. En uiteindelijk gaan ze ons ook verlaten.

En wij… we zijn druk met werk, kids, ouders, vrienden, huishouden en de tijd die we dan vrij hebben, dan willen we leuke dingen doen of heerlijk ontspannen. Niet van alle momenten die je met je familie deelt worden mooie foto’s gemaakt, waarop plezier, emotie en liefde te zien is.

Dus… willen we onze afkomst in beeld blijven bewaren, waardoor bij het zien van een foto de herinnering weer bovenkomt, is een Familieshoot een superleuk cadeau om aan elkaar of jezelf te geven.

5/5

“Angelique is ontzettend creatief en barst van de leuke ideeën! In een ongedwongen sfeer weet zij binnen korte tijd een schitterende fotoreportage te maken.” Annette van den Berk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest