Trouwfotograaf Brabant | Ijzeren man vught

Dilano en Christel | Trouwen op het strand

“Fotograaf bij de Ijzeren man”.

De hele week werd er al voorspeld dat het warm zou worden. De dag voor de bruiloft regende het in ons wisselvallige landje. Het werd vrijdagochtend en toen ik mijn gordijnen opende, zag ik de zon al lekker schijnen. Het beloofde een mooie dag te worden. 

Met een auto vol tassen, camera’s, lenzen en alle overige benodigdheden reed ik vol enthousiasme naar onze Brabantse hoofdstad, het prachtige en gezellige Den Bosch. Aangekomen bij de ouders van de bruid aan het einde van de ochtend was het al lekker warm. De hemel was strak blauw en dan ziet alles er zoveel mooier uit. Bij binnenkomst stelde ik mezelf netjes voor aan de personen in de gezellig drukke woonkamer en keuken. Ik sprak de dame aan waarvan ik dacht dat het de moeder was van de bruid. Omdat ik wilde vragen hoe laat haar man de ‘first look’ met zijn dochter zou willen laten fotograferen. Één van de bruidsmeisjes begon te lachen, of althans ik dacht dat ze één van de bruidsmeisjes was. “Mijn man is er nog niet, dat is mijn moeder, de oma van de bruid.” De eerste punten waren al binnen haha, want de moeder van de bruid en ook de oma van de bruid zagen er zo jong uit dat ik het zomaar verkeerd had aangenomen.

Christel zat op de stoel bij de visagiste en ik mocht nog even lekker genieten van een kop koffie en het vrolijke snoetje van de allerkleinste gast die heerlijk aan het spelen was. Beginnend met het verzamelen van alle bruidsaccessoires en deze mooi etaleren, dat is een prettige start van de dag. Nadat de jurk, de accessoires en de voorbereidingen vastgelegd waren, vertrok ik naar het huis van het bruidspaar waar de bruidegom druk bezig was met zijn voorbereidingen. Een lekker drukke kamer gevuld met Dilano’s vrienden en familie, vader, zus en kids, dat was de tweede locatie van de dag. 

We hebben zo gelachen! De prijskaartjes van het pak had de bruidegom in alle haast nog laten zitten, een geweldig moment om te vereeuwigen. Na het fotograferen van zijn voorbereiden snel weer richting de bruid, want op de planning stond de ‘first look’ met de vader van Christel. Dan denk je voldoende tijd te hebben, maar de bruidegom was sneller klaar dan gedacht en was al bijna op dezelfde locatie als ik, dus dat was even snel doorwerken om dat bijzondere moment goed te fotograferen. Meteen daarna volgde de ‘first look’ tussen Dilano en Christel en dat was ook zo bijzonder, die momenten zijn echt onbetaalbaar.

Buiten stonden inmiddels alle daggasten te popelen het prachtige bruidspaar te mogen zien. Na een flink applaus en even bijkomen was het alweer tijd om te vertrekken naar de Ijzeren man in Vught. Een hele mooie locatie, midden in de natuur, een meer met een mooi wit strand en een chique locatie waar je je al snel thuis voelt. Op het strand stond een tent met daaronder witte stoeltjes, een lange loper en grote verlichte letters LOVE. De ceremonie was heel intiem, eerst liep de bruidegom begeleid door zijn zus over de loper en daarna volgde de vader van de bruid met Christel in zijn arm. Het was een mooie, intieme ceremonie met liefdevolle woorden en prachtige muziek. 

De toast met taart en Trojka was een succes, de tafel op het terras was gevuld met diverse lekkere zoete snacks. Tijd voor mij om ook de trouwringen en het boeket met een hele bijzondere hanger eraan te fotograferen. Terwijl de daggasten genoten van alle lekkere snacks en gezelligheid, zijn wij gaan wandelen om de liefde tussen hen vast te leggen. Ter nagedachtenis van de moeder van Dilano hebben ze samen een ballon opgelaten in de vorm van een gouden ster. Een heel mooi moment! 

Na het diner hadden we nog wat tijd om ook op de steiger nog wat foto’s te maken tijdens het gouden uur. Dan is het licht zo mooi, dat kun je niet laten lopen. En daarna door naar het feest waar ze samen een verrassing voorbereid hadden voor alle gasten, een super openingsdans. Nog even zag ik ze samen oefenen in de zaal naast de bruiloft en daarna hadden ze hun Grand Finale op de dansvloer. Het was een topdag vol emotie en liefde. Dankjewel voor alles lieve Dilano en Christel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest