De beste tips

Trouwfoto's waar je verliefd op wordt!

Lees de beste tips zodat jullie ook trouwfoto’s krijgen die van het scherm afspatten.
Tips om ervoor te zorgen dat je foto’s krijgt waar je verliefd op wordt.

De foto’s die gemaakt worden tijdens de daadwerkelijke trouwreportage, dat zijn meestal de foto’s die van het beeld spatten. Dit onderdeel van de bruiloft is waar de magie gebeurt, even tijd voor alleen het bruidspaar, waar alle creativiteit kan worden ingezet om prachtige en romantische foto’s te maken. 

Moodboard

Ook bij fotografie geldt ‘een goede voorbereiding is het halve werk!’ Een zorgvuldig uitgewerkte planning is ‘key’ om ervoor te zorgen dat jullie de trouwfoto’s krijgen die je eigen verwachten overstijgen. Zoek naar voorbeelden, foto’s die jij ook zou willen hebben op je trouwdag. Instagram en Pinterest zijn de plek bij uitstek om oneindig veel ideeën op te doen, op Pinterest staan tal van zogenaamde borden vol inspiratie. Je kunt er zelf ook je eigen borden maken met ideeën, kleurpaletten, locaties en sfeerbeelden.

perfecte-trouwreportage
perfecte-trouwreportage
mooiste-trouwreportage
mooiste-trouwreportage

Plan

Begin hier op tijd mee, zodat de fotograaf voldoende tijd heeft om dit samen door te nemen en eventuele extra ideeën te bespreken. Sommige ideeën zullen minder tijd en voorbereiding in beslag nemen, maar anderen moeten wel uitgebreid uitgewerkt worden. Dan is een tijdlijn voor fotografie een geweldige tool, zodat het vooraf (net als een dagplanning voor de gehele bruiloft) duidelijk is wanneer jullie wat gaan doen met de fotograaf en wat daarvoor nodig is.

Als jullie misschien een specifiek thema hebben, zoek eventueel naar items die daarop aansluiten en die een foto nog mooier kunnen maken. Maar ook als er geen speciaal thema is, kun je sommige items (ook wel ‘props’ genoemd) gebruiken om unieke en creatieve foto’s te maken.

Ik heb bijvoorbeeld zelf een grote houten 2-persoons schommel gemaakt die aan een grote boom gehangen kan worden. Die schommel is al door zoveel bruiden gekozen om mee te nemen tijdens de reportage. Het ophangen kost wat tijd en vooraf kijken wat daarvoor de meest geschikte plek is en dat goed inplannen, zorgt ervoor dat jullie de perfecte foto krijgen.

mooiste-trouwreportage
mooiste-trouwreportage
mooiste-trouwreportage
mooiste-trouwreportage

Locatie

Als jullie de locatie al weten, maak dat kenbaar bij de fotograaf. Soms is 1 locatie voldoende om een volledige portretsessie te fotograferen, omdat die locatie genoeg variatie biedt om een diversiteit aan beelden te maken. Het kan ook een trouwlocatie zijn waar weinig tot geen mogelijkheid is om creatief te zijn en dan is het verstandig om naar verschillende locaties te gaan kijken. Jullie kunnen dit samen doen, maar leg het ook rustig neer bij de fotograaf en ga met elkaar kijken naar de mooiste plekjes voor jullie droomfoto’s.

mooiste-trouwreportage
mooiste-trouwreportage

Storytelling

Bruidsfotografie is het vertellen van jullie lovestory in beelden. Romantiek en liefde zijn gevoel en emotie, deze zullen dus wel zichtbaar moeten zijn op de foto. Dit klinkt misschien als overbodig, maar niet iedereen voelt zich meteen volledig ontspannen voor de camera en is zelfs wel gespannen en nerveus. Dat is heel normaal, we staan nu eenmaal over het algemeen niet dagelijks de hele dag in het middelpunt van de aandacht, wat dan ook nog eens van heel dichtbij wordt vastgelegd. Bespreek dit gewoon openlijk met de fotograaf.

Om de mooiste foto’s te krijgen is het belangrijk dat je ontspant en jezelf kunt zijn. Het doel is dat je eigenlijk niet eens meer stilstaat dat er een fotograaf bij is als jullie elkaar knuffelen of heerlijk samen dansen. Een goede fotograaf heeft daar tips voor en zal jullie begeleiden in het poseren en ontspannen tijdens de trouwreportage.

mooiste-trouwreportage
mooiste-trouwreportage
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest