Over mij.

Hoi, ik ben Angelique

Misschien ben ik binnenkort wel jullie trouwfotograaf

Dus ik dacht dat het leuk zou zijn om mezelf even voor te stellen en een paar gedachten te delen.

Ik wil eigenlijk alles over jullie weten, wie jullie zijn, wat je wensen zijn en je dromen! Maar ik zal beginnen met wat informatie over mij.
Ik ben dus de trotse fotografe achter Stijlimpuls fotografie. Mijn grootste passie is fotografie en ik zou het geweldig vinden om jullie bruiloft vast te leggen. En mocht er na het huwelijk gezinsuitbreiding komen? Ook jullie kleine wonder kunnen jullie met een gerust hart door mij laten fotograferen.

Ik ben een moeder van 2 geweldige pubers {die helaas niet meer zo vaak voor mijn camera willen als toen ze klein waren}. Verder ben ik het dankbare ‘personeel’ van 3 prachtige, langharige raskatten. Samen met die pubers en de 3 divaatjes woon en werk ik in het kleine Brabantse dorpje Den Dungen. Maar ik stap zo in de auto, Nederland is niet zo groot.

Over mij. Waarom trouwfotograaf?

Die vraag wordt me het meest gesteld door collega portretfotografen. Vol enthousiasme begin ik dan te vertellen dat ik 11 jaar geleden startte als fulltime portretfotograaf en dat ik alles leuk vond en ook echt alles probeerde; glamour, portretten, newborn, zwangerschappen, huisdieren en families. Ik heb geen vakopleiding gevolgd en er zijn vast duizenden fotografen technisch beter onderlegd dan ik.

Maar technische kennis kun je leren, het is net als met auto rijden, hoe meer je rijdt des te beter wordt je. Iets wat je niet kunt leren is inzicht, het weten te pakken van een pure of juist bewust gekozen emotie, de persoon voor je lens op zijn of haar best vastleggen. En ik merkte tijdens de fotoshoots dat ik die momenten en die emoties wel heel goed kon vastleggen met 1 druk op de knop. 

“Het enthousiasme en de romanticus in mij zie je terug in al mijn bruidsfotografie!”

Ik ben een rasechte romanticus en ik geloof in de liefde. Wat begint met liefde op het eerste gezicht groeit naar intens houden van; respect voor elkaar, je kwetsbaarheid laten zien in alle vertrouwen, diepe gesprekken waar je je open durft te stellen om te leren van en met elkaar. Het cliché dat een relatie keihard werken is, is echt zo. Maar het intense, hechte gevoel wat daar weer uit voortvloeit is het méér dan waard!

Ik werd tijdens mijn eerste bruiloft waar ik mee mocht als second shooter in 2010 ‘head over heels’ smoorverliefd op de magische, pure energie tussen bruid en bruidegom. Die sprookjesachtige, schitterende ‘fairydust’ die om het bruidspaar heen hangt. De echte emoties, de intieme momenten van puur geluk, niets is gespeeld of in scène gezet.

Maar óók viel ik als een blok voor de trotse, geëmotioneerde vader van de bruid als ze samen naar het altaar lopen. Bij elke bruiloft ben ik weer blij dat ik die grote camera voor mijn neus heb, als ik een traantje wegpink. En kan ik mijn lach niet inhouden bij het zien van het bruidsmeisje dat stiekem alvast een hapje nam van de bruidstaart.

Die bijzondere momenten zorgen ervoor dat ik bij elke bruiloft weer een diepe dankbaarheid voel dat zij mij gekozen hebben als hun trouwfotograaf. Ik mag deel uitmaken van hun meest bijzondere dag en alle emoties vastleggen. Zeg nou zelf… er is geen mooier beroep!!!

Mijn stijl

De bruidsfotografie branche zit vol met trendy zoekwoorden. Ik weet bijna 100% zeker dat je de veel genoemde stijlen van trouwfotografen voorbij hebt zien komen als; licht en luchtig, fine art, modern, donker en moody, documentaire stijl, fotojournalistiek, redactioneel en zo zijn er nog wel meer.

Persoonlijk vind ik het erg lastig om mijn stijl te verwoorden met een aantal zoektermen, ik fotografeer een gevoel en bewerk elke foto zoals ik denk dat deze er op zijn best uit zal zien. Daarbij komt dat, alhoewel ik mijn eigen wijze heb, ik ook goed luister naar en aanvoel wat het bruidspaar graag wil.

Daarom vind ik niet dat ik één vaste stijl trouwfotografie heb, maar meer een creatieve zienswijze heb en mijn intuïtie volg.

Hieronder staan de termen welke mijn klanten gebruiken om mijn werk en stijl te beschrijven.

#creatief #uniek #inspirerend #emotioneel #warm #romantisch #sfeervol #dromerig #zacht #spontaan #warm #betoverend #trouwalbum #portretten #close-ups #edgy #origineel #onzichtbaar #ontzorgend #meedenkend #voorbereiding #ontspannen #oponsgemak

over-mij

Mijn werkwijze

Top trouwfotografie hangt samen met vertrouwen en een wederzijds goed gevoel tussen het bruidspaar en de trouwfotograaf. Die ‘klik’ moet er dus wel zijn, anders vertrouwen jullie niet op mij en de manier waarop ik jullie kan leiden. Als dat gevoel goed zit, kunnen jullie volledig jezelf zijn. Ik vind dat dus heel belangrijk!

Tijdens jullie bruiloft ben ik op de bijzondere en intieme momenten onzichtbaar, zoals het hoort. Ik leg alle voorbereidingen, details en alle momenten op de dag vast in een journalistieke ‘storytelling’ stijl, maar ook hier komt er een stuk creatieve fotografie bij kijken. Ik kan gewoon intens gelukkig worden van een prachtig bruidsboeket en de trouwringen.

Elk detail vind ik bijzonder en leg ik ook graag gedetailleerd vast. Zo fotografeer ik het bruidsboeket met daarbij bijvoorbeeld de trouwringen of andere accessoires in meerdere creatieve composities. De gedachte daarachter is dat die ene foto 1 compleet verhaal vertelt.

Zodra we starten met de trouwreportage neem ik jullie vol enthousiasme mee en gaan we écht plezier maken en natuurlijk hele mooie trouwfoto’s. Een goede voorbereiding kan een belangrijke bijdrage zijn voor sommige bruidsparen. Iedereen is anders, de één is heel zelfzeker en voelt zich vrij voor de camera en de ander is wat meer onwennig en heeft soms een beetje sturing nodig.

We bespreken dit ook tijdens ons kennismakingsgesprek. Samen kunnen we jullie voorbereiden door een Loveshoot, die jullie van me cadeau krijgen. Ook heb ik hele waardevolle tips die je van me krijgt, zodat je op de trouwdag niet meer na hoeft te denken en alles vanzelf loopt.

Op Instagram post ik met regelmaat foto’s, ik zou het super vinden als we ook daar vrienden worden.

Creativiteit Romantiek Humor Enthousiasme

Het lijkt ons leuk kennis te maken

Mij ook! Vul je gegevens in en ik mail of bel jullie snel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest